Dobry sprzęt
Dlaczego my?
Projektujemy
Wykonujemy projekty technologii kuchennych. Pomagamy przy wyobrze odpowiedniego sprzętu i odpowiedniej instalacji.
Wdrażamy
Kompleksowo wyposażamy kuchnie. Pomagamy w pozyskaniu finansowania i doborze odpowiedniego wyposażenia. Zajmujemy się montażem i prowadzimy szkolenia z obsługi naszego sprzętu.
Serwisujemy
U nas zrealizujesz naprawy gwarancyjne i okresowe przeglądy urządzeń. Zajmujemy sie sprzedażą części zamiennych. Sprawujemy opiekę nad pracą kuchni.
Kompleksowe wyposażenie
restauracji
SPRZĘT DO OBRÓBKI MECHANICZNEJ SUROWCÓW
Zanim dania trafią na talerze gości Twojej restauracji, muszą przejść wiele etapów. Jednym z pierwszych jest przygotowanie produktów. Aby ułatwić pracownikom restauracji to czasochłonne zadanie, warto wyposażyć kuchnię w sprzęt do obróbki mechanicznej surowców takie jak:
- obieraczki do ziemniaków i innych warzyw,
- szatkownice,
- rozdrabniarki,
- krajalnice do wędlin
- krajalnice do serów,
- krajalnice do pieczywa,
- miksery
Niezawodny sprzęt, skróci czas przygotowania produktów, a dzięki temu przyspieszy tempo wydawania potraw. Bardzo dobrze sprawdzają się urządzenia marek takich jak: Lozamet i Robot-Coupe.
URZĄDZENIA GRZEWCZE
Bez względu na to jak duża jest Twoja restauracja i jakie rodzaje dań serwuje, pomożemy Ci wybrać najlepsze urządzenia grzewcze, które zapewnią komfort pracy kucharzom i pozwolą uzyskać idealny smak potraw.
W naszej ofercie znajdują się m.in.:
- kuchenki indukcyjne, ceramiczne, elektryczne lub gazowe,
- kotły warzelne elektryczne gazowe lub parowe,
- frytownice elektryczne lub gazowe
- patelnie elektryczne lub gazowe
- płyty grzejne
- urządzenia do gotowania makaronów
- piece do pizzy
- grille lawowe i płyty do grillowania
Wyposażamy kuchnie zgodnie z indywidualnymi potrzebami każdej restauracji, dlatego możesz być pewny, że znajdziesz u nas urządzenia grzewcze jakich potrzebujesz. Restauracjom i kuchniom hotelowym chętnie polecamy urządzenia grzewcze firm Rational i ATA.
PIECE KONWEKCYJNO-PAROWE
Piece konwekcyjno-parowe to podstawa wyposażenia każdej restauracji.
Swoim klientom chętnie polecamy urządzenia z serii: Rational iCombi Pro, Rational iCombi Classic oraz piece konwekcyjno-parowe firmy Fagor.
Takie urządzenia cechują się wysoką wytrzymałością na obciążenia robocze, łatwością w obsłudze oraz funkcjami, które zawsze umożliwiają przygotowanie jedzenie najwyższej jakości oraz przyrządzanie wielu posiłków jednocześnie. Można w nich grillować, piec, smażyć, dusić, gotować na parze i stosować wiele innych metod.
URZĄDZENIA WIELOFUNKCYJNE
Urządzenia wielofunkcyjne sprawdzą się idealnie w kuchniach o małej powierzchni, które muszą w ciągu doby wydać tysiące posiłków. Takie sprzęty łączą funkcję gotowania, smażenia, frytowania w jednym urządzeniu.
Współpracujemy z najlepszymi producentami urządzeń wielofunkcyjnych. Polecamy szczególnie nowatorskie urządzenia firmy VarioCooking Center® z Multificiency oraz ALTO SHAAM. Wielofunkcyjny sprzęt umożliwia przygotowanie posiłków nawet do 3 razy szybciej, przy mniejszym zużyciu energii (nawet do 40%) oraz mniejszych ubytkach surowca (do 70%). Urządzenia wielofunkcyjne przyczyniają się również do oszczędności wody, i oleju. Zaletą jest także szybka amortyzacja urządzeń.
WENTYLACJA
Przyjemna atmosfera w restauracji jest niemal tak samo ważna jak pyszne jedzenie. Aby zapachy z kuchni nie przenosiły się do sali restauracyjnej konieczne jest zastosowanie sprawdzonego systemu wentylacyjnego. Wyposażając kuchnie restauracyjne i hotelowe chętnie korzystamy z urządzeń firmy Jeven, która oferuje okapy i centrale wentylacyjne.
Zadaniem wentylacji w kuchni restauracyjnej jest również zapewnienie komfortowych warunków pracy osobom zatrudnionym na kuchni. Projektując profesjonalną wentylację w pomieszczeniach kuchennych trzeba wziąć pod uwagę np. zyski ciepła i wilgoci, które pochodzą z różnych źródeł, np. są wytwarzane przez maszyny lub obecnych na kuchni pracowników.
MEBLE ZE STALI NIERDZEWNEJ
Funkcjonalny układ i solidne meble ze stali nierdzewnej to podstawa wyposażenia kuchni restauracyjnej i hotelowej. Taki sprzęt cechuje się dużą wytrzymałością i łatwo utrzymać go w czystości. W ofercie znajdują się, np.
- Stoły i blaty robocze,
- Szafki i półki wiszące
- Regały zapleczowe i magazynowe
- Wózki do serwowania
- Wózki kelnerskie i transportowe
- Baseny do płukania warzyw
- Zlewozmywaki
oraz wiele innych mebli ze stali nierdzewnej, które idealnie nadają się do stworzenia funkcjonalnej kuchni.
SPRZĘT CHŁODNICZY
Idealna potrawa powstanie tylko z najlepszych produktów. Jednak nie wystarczy ich kupić, trzeba również wiedzieć, jak je przechowywać, aby zachowały świeżość i smak. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu w wyposażaniu kuchni restauracyjnych, pomożemy Ci dobrać odpowiednie urządzenia chłodnicze. Będą one dopasowane do rodzaju oraz ilości produktów i dań przyrządzanych w Twojej restauracji. Oprócz sprzętów chłodniczych używanych w kuchni, do których należą m.in.: lodówki, zamrażarki skrzyniowe i szafy chłodnicze, możemy również zaproponować sprzęt, który umożliwi eksponowanie potraw i produktów na sali restauracyjnej.
WYPOSAŻENIE ZMYWALNI
Wyposażenie zmywalni powinno zostać zaplanowane w taki sposób, aby proces zmywania nie trwał długo i aby podczas jednego cyklu możliwe było zmywanie różnego rodzaju naczyń.
Urządzenia myjące dobieramy tak, aby nie niszczyły sprzętów kuchennych i zastawy, a przy tym pozwalały osiągnąć najwyższe standardy higieny. W kuchniach restauracyjnych i hotelowych, w których w ciągu dnia serwowane są duże ilości dań doskonale sprawdzą się zmywarki z transportem taśmowym i koszowym, np. marki Winterhalter.
DROBNY SPRZĘT
W każdej kuchni potrzebny jest także drobny sprzęt niezbędny do tworzenia idealnych potraw.
Ze względu na to, że wyposażamy kuchnie kompleksowo, możemy pomóc w wyborze nawet najmniejszych elementów wyposażenia, do których zaliczyć można m.in.:
- garnki i patelnie
- miski
- blachy do pieczenia
- noże i deski do krojenia
- pojemniki do przechowywania produktów i potraw
- pokrywki
- i wiele innych