Dobry sprzęt
Dlaczego my?
Projektujemy
Wykonujemy projekty technologii kuchennych. Pomagamy przy wyobrze odpowiedniego sprzętu i odpowiedniej instalacji.
Wdrażamy
Kompleksowo wyposażamy kuchnie. Pomagamy w pozyskaniu finansowania i doborze odpowiedniego wyposażenia. Zajmujemy się montażem i prowadzimy szkolenia z obsługi naszego sprzętu.
Serwisujemy
U nas zrealizujesz naprawy gwarancyjne i okresowe przeglądy urządzeń. Zajmujemy sie sprzedażą części zamiennych. Sprawujemy opiekę nad pracą kuchni.
Kompleksowe wyposażenie
stołówek
CIĄGI WYDAWCZE
Przerwa na posiłek w szkole i w pracy zazwyczaj nie jest długa. Pracownicy stołówki muszą w szybkim czasie wydać wiele porcji posiłków. W tym zadaniu pomocne okazują się ciągi wydawcze. Takie systemy urządzeń i mebli gastronomicznych, umożliwiają sprawne serwowanie dań oraz przechowywanie ich w temperaturze odpowiedniej dla zachowania najlepszych walorów zdrowotnych i smakowych.
Ciągi wydawcze umożliwiają estetyczne wyeksponowanie potraw. Klienci Twojej stołówki mogą sami skomponować swój posiłek oraz dobierać wielkości porcji.
URZĄDZENIA GRZEWCZE
Urządzenia grzewcze są niezbędnym wyposażeniem każdej kuchni. Dzięki swojej wiedzy i doświadczeniu pomożemy wybrać najlepszy sprzęt grzewczy do Twojej stołówki spośród różnego rodzaju urządzeń takich jak:
- kuchenki indukcyjne, ceramiczne, elektryczne lub gazowe,
- kotły warzelne elektryczne gazowe lub parowe,
- piece konwekcyjno-parowe
- frytownice elektryczne lub gazowe
- patelnie elektryczne lub gazowe
- płyty grzejne
- urządzenia do gotowania makaronów
- piece do pizzy
- grille lawowe i płyty do grillowania
Zajmujemy się nie tylko projektowaniem kuchni i doborem sprzętów lecz również ich serwisowaniem, dlatego możesz mieć pewność, że współpraca z nami to dobry wybór.
SPRZĘT CHŁODNICZY
W stołówce, tak jak w każdej kuchni niezbędny okaże się profesjonalny sprzęt chłodniczy jak, np. szafy chłodnicze i mroźnicze, zamrażarki skrzyniowe. Oprócz tego do wydawania posiłków przydatne będą takie elementy wyposażenia jak: witryny sałatkowe i cukiernicze. Polecamy sprzęt chłodniczy takich producentów jak Bolarus.
WENTYLACJA
Zaprojektowanie wydajnej wentylacji to duże wyzwanie. Potrzeba dużej wiedzy i doświadczenia, aby stworzyć system wentylacyjny, który zapobiegnie rozprzestrzenianiu się zapachów oraz zagwarantuje załodze kuchni komfortowe warunki pracy.
Chętnie proponujemy naszym klientom okapy i systemy wentylacyjne firmy Jeven. Charakteryzuje je przede wszystkim duża efektywność filtracji i nowoczesny design oraz łatwy i szybki serwis.
W przypadku stołówek, często najlepszym rozwiązaniem okazują się profesjonalne centrale wentylacyjno-klimatyzacyjne. Taki sprzęt posiada wszystkie niezbędne sekcje funkcyjne potrzebne do pełnej wymiany powietrza.
MASZYNY MYJĄCE
Stołówki pracownicze i szkolne każdego dnia przygotowują tysiące posiłków. Urządzenia zastosowane w zmywalni muszą być wydajne i solidne, aby zapewnić sprawne mycie dużej liczby naczyń przy zachowaniu najwyższych standardów higieny. Sprzęty, które na pewno świetnie sprawdzą się w stołówkach to zmywarki z transportem taśmowym i koszowym, zmywarki kapturowe, zmywarki do mycia garnków i przyrządów kuchennych lub profesjonalne zmywarki do mycia talerzy.